• Ons cursusaanbod na de Jonge Honden-cursus bestaat uit A-, B-, C- en D-cursussen.

  Het doel van de cursussen is om dmv leuke oefeningen de band tussen baas en hond zo te versterken dat de hond met veel plezier de commando’s van de baas opvolgt.
  De lessen worden gegeven met veel variatie. Net als bij onze Puppy- en Jonge Hondencursus wordt er regelmatig gebruik gemaakt van behendigheidstoestellen.
  Het is onmogelijk om alle oefeningen van de cursus te vermelden. Er is een selectie van de oefeningen genoemd om een beeld te geven van wat er in de cursussen behandeld wordt.

  A-cursus:
  De A-cursus is bedoeld voor bazen die het leuk vinden om na de Jonge Hondencursus door te trainen met hun hond, iets dat in de pubertijd erg belangrijk is voor “puber” en baas. In deze cursus komen zowel opvoedings- als trainingsoefeningen aan de orde. De al bekende oefeningen worden geperfectioneerd en nieuwe oefeningen worden aangeleerd.
  Enkele onderdelen: volgen, blijven (zowel in zit als in af) met afleiding, terug plaats, staan en betasten, gebit tonen, gedrag naar andere honden, los komen en het negeren van voer op straat.

  B-cursus:
  In de B-cursus ligt het accent op trainingsoefeningen, maar ook de opvoedingsoefeningen worden nog regelmatig geoefend (bijgehouden).
  Enkele onderdelen: volgen, terug plaats, blijven uit zicht, appel op afstand, los volgen, perfectioneren voet/naast/tussendoor, gedrag naar andere honden, los komen (ook langs gevulde voerbakken/speelgoed enz).

  C-cursus:
  De C-cursus bestaat uit trainingsoefeningen van een hoge moeilijkheidsgraad. De hond wordt uitgedaagd en gemotiveerd om samen met de baas spelenderwijs zeer moeilijke oefeningen uit te voeren. Alle oefeningen worden los van de riem uitgevoerd.
  Enkele onderdelen: apporteren, staan en blijf uit zicht, zit vanuit volg, aansluiten bij geleider, los volgen, sorteren, blijven met extreme afleiding (trimmer met hond/voorbij rollende balletjes/wegrennende baas enz), appel op afstand in vak.

  D-cursus:
  De D-cursus is een pure “fun”-cursus. In deze cursus zullen alle aangeleerde oefeningen geperfectioneerd worden en gaan we kijken waar de grens van het leervermogen van de honden ligt. Zelfs honden die de bestaande landelijke examens (GG 0 t/m 3) behaald hebben, zullen deze cursus nog een hele uitdaging vinden.

  Examens:
  Op onze hondenschool zijn examens niet belangrijk. We hebben allemaal meegemaakt dat er een hele cursus overgedaan moest worden omdat de baas last had van zenuwen of omdat de hond toevallig zijn/haar dag niet had. Dit is slecht voor de motivatie van zowel baas als hond.
  Wij hebben er voor gekozen om cursisten met hun hond door te laten stromen naar de volgende cursus wanneer ze er aan toe zijn, en niet wanneer ze toevallig een examen behaald hebben.

   

  Voor wie is deze cursus bedoeld?

  Voor honden die het leuk vinden om na de jonge honden cursus verder te gaan

  De cursus bestaat uit 10 lessen.

  Aan het eind van de cursus ontvangt u een certificaat.

  Voor de gezondheid van uw hond en die van alle honden, moet uw hond de juiste entingen hebben gekregen voor aanvang van de cursus. Het entingsboekje wordt voor aanvang van de eerste les gecontroleerd. Deelnemers aan de puppycursus dienen de 2e enting(parvo/weil) gehad te hebben en voor alle overige cursussen is de volledige enting verplicht. Zonder entingsboekje kunnen wij u en uw hond niet toelaten op de cursus. Een geldige titer verklaring is ook voldoende.

  De ABCD cursussen wordt op dinsdagavond en zaterdagmorgen gegeven.

  Kosten: 125,-euro voor 10 lessen van 1 uur. 

  Wij werken met instroom groepen. U kunt op elk moment starten met de cursus, indien er plaats vrij is.

   

  Inschrijven voor de ABCD training