• De Hondenschool voor Amersfoort en omstreken!
  De Hondenschool sluit per 22 juli 2023 definitief haar deuren. U kunt vanaf heden[ 27/4/23] niet meer inschrijven. Wij bedanken iedereen in het door ons gestelde vertrouwen
  de afgelopen 19 jaar.
 • De puppycursus is bestemd voor pups van +/- 9 weken tot ongeveer 5 maanden.

  De periode van 4 weken tot ongeveer 12 weken is uitermate geschikt om de pup kennis te laten maken met zoveel mogelijk nieuwe dingen waarmee de pup in het latere leven te maken gaat krijgen. De periode van 4 tot 12 weken heet dan ook de socialiseringsfase. In deze periode vindt een uitermate gevoelige leerperiode plaats, waarin vele gebeurtenissen in de hersenen van de pup worden ingeprent. Tijdens de periode is de pup zeer gevoelig voor traumatische ervaringen welke het gedrag op latere leeftijd kunnen beïnvloeden. Wanneer de pup 12 weken is wil dit niet zeggen dat de socialiseringsfase voorbij is. Men dient door te gaan met het socialiseren van de hond totdat deze een half jaar oud is. 

  Rond de 12 weken komt de pup in een nieuwe fase. Het kan zijn dat de pup angstig reageert op nieuwe dingen. De pup is wat onzeker en heeft misschien last van het wisselen van het gebit. Ook begint rond deze tijd de rangordefase. Deze periode kan heel moeilijk zijn voor baas en hond!

  Een van de bedoelingen van de puppycursus is dan ook de baas zo goed mogelijk de socialiseringsfase en de rangordefase door te komen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden om juist in deze fases heel veel te doen aan de vorming van de pup. Immers, hoe beter deze tijden benut worden des te minder problemen geeft de hond op latere leeftijd.

  Voor wie is deze cursus bedoeld?

  Voor honden van +/- 9 weken tot  +/- 5 maanden

  Onderdelen puppy cursus

  -    contact maken met baas/ aandachtsoefening
  -    basisoefeningen/ b.v. leren zitten en liggen / de blijf oefening
  -    netjes leren meelopen aan de riem
  -    aanleren van het nee commando/ de hond leert door deze oefening om te stoppen
        met gedrag, wat op dat moment niet gewenst is.
  -    negeren van b.v. trimmer/fietser etc
  -    leren om niet alles van straat te pakken/eten
  -    komen naar de baas, als deze de hond roept, wanneer de hond los loopt.
  -    leren loslaten van een speeltje op commando
  -    groot gedeelte van de les wordt besteed aan socialiseringsoefeningen

  De cursus bestaat uit 10 lessen.

   Aan het eind van de cursus ontvangt u een certificaat.

  Voor de gezondheid van uw hond en die van alle honden, moet uw hond de juiste entingen hebben gekregen voor aanvang van de cursus. Het entingsboekje wordt voor aanvang van de eerste les gecontroleerd. Deelnemers aan de puppycursus dienen de 2e enting(parvo/weil) gehad te hebben (of een geldige titer verklaring) en voor alle overige cursussen is de volledige enting verplicht dan wel een geldige titer verklaring Zonder entingsboekje kunnen wij u en uw hond niet toelaten op de cursus.

  De puppy cursus wordt op dinsdag, - woensdagavond, vrijdag,- of zaterdagmorgen gegeven.

  Kosten: 125,-euro voor 10 lessen van 1 uur. 

  Wij werken met instroomgroepen, u kunt op ieder moment starten met een cursus,
  indien er plaats vrij is.